テントの中では小さなカセットコンロを使って料理をしているけれど、我が家に七輪が来てから煮炊きの中心は外へと移った。
一見寒そうな気もするけど、焚き火台に火を起こせばテントの中より簡単に暖もとれて快適だったりする。
何より七輪で炊くご飯がとにかくおいしい~
We had a tiny gas stove in the tent. Our cooking moved outside since we got a Shichirin(portable cray cooking stove).
I know you think it’s cold out but around fire is not so much.
On top of that the rice get much better cooking by the shichirin!
そしてブームは焼き魚。
直火でじっくり焼いた魚は絶品!
これに味噌汁がもっぱら我が家の朝ごはん。
シンプルだけど火のエネルギーをたっぷり使った食事はとても満たされるし、外の開放的な空間がさらに食事のおいしさを引き立ててくれる。
これぞテント暮らしの醍醐味。
しかも薪や炭を使う暮らしは無駄がない。おき火でみそ汁は保温しておけるし、お湯は湧かせるし、それでもまだ木は真っ赤に燃えているので火鉢に移せば暖もとれる。
実際に自分がこういう暮らしをはじめてみて見えてきた、ひと昔前の暮らしの知恵や無駄の無い暮らしのあり方にはただただ脱帽するばかり。
And our favorite now is grilled fish cooked by fire!
With miso soup is our normal breakfast.
All cooked with fire makes them better and I feel satisfied more. Also having it out is the best.
Well we live in a tent after all.
I feel it’s very efficient using logs and charcoals. We can cook then keep them warm. Then after eating I make hot water with remaining fire or putting them in a Hibachi(portable fire bin) to heat.
I never thought about this efficiency till I started this life style. There’s no waste in life a little while ago.
最後に、我が家にはおたまが無かったので、竹の節を利用して手製のおたまを作ってみた。
自立する自分でもお気に入りのおたまが完成。
残念ながらおたまの横の部分にひびが入ってしまったのと、サイズが小さめで少し使いにくいので、また新しいおたまにチャレンジ予定~
Lastly I made a ladle by bamboo.I love It does stand by itself.
Unfortunately it’s got a crack on the side and a little too small to use. Well I’ll make a better one next time~
コメントを残す