知識に乏しい我らは図書館で本を借りて読み漁る。自然農法、有機農法の本や現代農業を色々読んだけど知人が貸してくれた西村和雄さんの ”ぐうたら農法” が分かりやすくて手始めにはピッタリだと思う。

We don’t have much knowledge about this life so we go to library to borrow books. I’ve read some of natural farming and organic farming books. Yet I found one book useful for us about cutting corner gardening which our friend lent us.

今回は十種の野菜から育苗に入ります。トマト、ナス、スイカ、キュウリ、シソなどなど。今夜は満月、皆んなゆっくりのんびり育ってね~

We planted ten types of vegetables and herbs this time. This night was full moon and we were hoping them grow slowly but surely~

箸立てじゃなく、渓考案の竹の名札でーす。野菜の名前と日付を書いて~

Not chopsticks but name plate for our plants by Kei. Names and date are on it.

芽は直ぐには出ないけど、少しづつ土の中で根を伸ばしてることを想像して水をあげてます。

Only few of them sprouted by today. While I water them I imagine their roots were spreading and growing slowly.

古い建具、木製フレームとポリカーボの波板で移動式の温室になりました~

再生できない素材はあまり使いたくないんだけど簡単に作れる事を優先。仕上がりは少し深すぎたので急遽棚を二段に変更。もう一つ作る予定だからそちらは改良版に~

An old door and wooden flame with corrugated polycarbonate sheets and it became a portable greenhouse.

To be honest I don’t want to use non-recyclable materials. Still I need it done quickly and easily. Oops, it’s a little too tall for watering… well I’ll make another one shorter then.


コメントを残す

メールアドレスが公開されることはありません。 * が付いている欄は必須項目です