パンの会の主催は、カイルさんの奥さんのかずこさん。

時間の関係で一次発酵までの準備を済ませてくれていたので、二次発酵の前の形を整える作業からはじめた。

生地の手触りがびっくりするほどフワフワで気持ちがいい~

発酵した生地って愛が芽生えるかわいさ。

整えた生地は発酵かごへ入れて、二次発酵へ。

Bread Making in the afternoon! Led by Kazuko.

She did the primary fermentation because of time. So we started forming the dough for the second fermentation.

The dough was fluffy I felt so good~

I love fermented dough!

二次発酵を待っている間に温められたアースオーブンで、いよいよパン焼きスタート!

しばらくするとレンガで蓋をした隙間から煙と共にパンの香ばしい香りが辺りに漂いはじめた。

一度取り出して焼き具合をチェック~

The earthoven got ready while waiting fermentation. Let’s bake the bread!

After a while I could smell the aroma of baking bread~

Got them out to check how it was.

この時点で、ばっちりの焼け具合!

あとは、焼き具合が均等になるようにパンの入れる順番を変えて仕上げ焼き。

Well it was almost perfect!

A little tweak was needed so we put them back for finishing.

絵に描いたようなかわいいパンのできあがり。

天然酵母のパンだよ~

Look these goof looking bread like a picture.

Natural yeast power~

外はカリカリ、中はもっちりで最高においしい~

Crispy outside and soft and chewy inside. Yes it was delicious!

お持ち帰りでパンをひとつ頂いたので、翌朝は我が家のオープンで温めていただきました。

We got one bread to bring home. So we had it next morning.

普段パンはあまり食べないけど、我が家にアースオーブンができたら天然酵母のパンづくりにも挑戦してみたいな〜

We don’t usually eat bread. But I wanna try baking one with natural yeast when we got our earthoven~


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